Simon Uršič, diplomirani kineziolog na univerzi v Ljubljani in izkušeni terapevt, ki z uporabo znanstveno potrjenih metod posameznikom in podjetjem pomaga zgraditi močno telesno držo in povrniti zdravje. Specializira se za deformacije, poškodbe in preventivno obravnavo stopal in hrbtenice.

Reference: specializacija v telesno držo in stopalne disfunkcije (sodelovanje z Ortopedskim inštitutom Maribor in fizioterapijo Synovia), individualno delo z mlajšimi razvojnimi ekipami slovenske košarkarske reprezentance (U16,U18), delo s pacienti hernije, platfusa, skolioze, osteoporoze, fibromialgije in drugimi posebnostmi v telesni drži, predavatelj v RIC Novo Mesto, Podjetniškem inkubatorju Primorske, NLB centru inovativnega podjetništva in FZS na področju vadbe za nosečnice, sodelovanje s podjetji MILT, Sportmar, Lingula, MBA in drugo.

TEMATIKA PREDAVANJA

VPLIV STOPAL NA TELESNO DRŽO IN UČINKOVITOST GIBANJA

Stopala so naš stik s tlemi. Vsako je sestavljeno iz 26 kosti in več kot 100 ligamentov, ki nosijo našo težo, reagirajo s silo tal in jo prenašajo na celotni organizem. Zaradi modernega stila življenja, modne obutve in pomanjkanja pozornosti na dotičnem področju, so deformacije in poškodbe stopal vedno bolj pogoste in hkrati zanemarjene. To pomeni napake na telesni drži, prekomerno obrabo sklepov in manj učinkovito udejstvovanje v športnih aktivnostih. Na delavnici bomo spoznali anatomijo stopala in gležnja, vpliv stopal na telesno držo, najpogostejše težave povezane s stopali in preventivne ter kurativne vaje povezane z gibljivostjo, močjo in propriocepcijo stopalnega kompleksa