Blaž Bertoncelj je izkušeni mednarodni učitelj joge in somatike, ki se je v mladih letih aktivno ukvarjal s športom (v mladinski kategoriji je bil državni prvak v vseh treh disciplinah). Zaradi bolečin v hrbtenici je prekinil svojo tekmovalno pot in se posvetil trenerstvu, nato pa se zaradi samozdravljenja posvetil izvajanju in študiju v tujini, iz področja joge, somatike in različnih terapevtskih pristopov, ki vodijo v boljšo sposobnost samoregulacije in zmanjševanje mišično skeletnih bolečin. Leta 2003 je postal prvi slovenski poklicni učitelj joge, ki je končal preko 5.000 ur mednarodnega študija (joge se je učil v šestih različnih pristopih, ter somatike v treh). Blaž je prvi mednarodno cerfitificani joga terapevt v Sloveniji ter lastnik in vodja dveh največjih centrov za jogo in somatiko v Sloveniji : Parinama in Devi joga centrov v Ljubljani.

V svojem skupinskem poučevanju in individualnem terapevtskem delu si prizadeva za sintezo različnih in učinkovitih pristopov, ki vodijo do boljšega psihosomatskega zdravja preko izboljšanja samoregulacije in sporazumevanja med telesom in umom.

TEMATIKA PREDAVANJA

DINAMIČNA JOGA ZA ZDRAVA RAMENA IN VRAT

Izvajali boste raznovrstne gibalne tehnike, ki izvirajo iz joge in joga terapije, ki bodo vplivale na senzorno zaznavanje, mobilizacijo in krepitev različnih mišičnih skupin, ki so povezane z zdravjem vratnega predela  hrbtenice in ramenskega obroča.
Prvi del ure bo osredotočen na izboljšanje somatskega zavedanja inato mišično krepitev, drugi del pa na izboljšanje mobilnosti in sproščenosti zgornjega dela telesa.
Posebnost vodene vadbe bo v tem, da bo del tehnik izvajan z uporabo joga traka.