Matej Cankar je  osebni in kondicijski trener. Šport je oboževal že kot otrok in pot ga je pričakovano vodila na Fakulteto za šport. Ljubezen do športa je prerasla v resno trenersko delo.
Njegovi varovanci so med drugim: evropski prvak v motokrosu Klemen Gerčar, judo klub Bežigrad z olimpijcem Aljažem Sedejem na čelu, alpinist Tomaž Jakofčič ter mnogo zadovoljnih strank, ki se želijo bolje počutiti, imajo težave s koleni, rameni, hrbtenico ipd. ali pa želijo izgubiti kakšen odvečen kilogram maščobnega tkiva. “Treniranje ljudi mi je v velik užitek in je moje življenjsko poslanstvo!”
Njegovo vodilo do uspeha sta strokovno znanje in čut za ljudi. Redno se izobražuje doma in v tujini, objavlja strokovne članke in je lastnik popularnega funkcionalnega centra FitZone v Ljubljani. Tukaj razvija programe, kot so Funkcionalni Fitnes, BootCamp, Mobility v zadnjem času pa se aktivno posveča rehabilitaciji in pravilno usmerjenim gibalnim vzorcem, ustanovil je Akademijo Gibanja. Je strokovni sodelavec Fitnes zveze Slovenije, še posebej so mu pri srcu delavnice, kjer na praktičen način predaja znanje mlajšim generacijam