je licenciran trener olimpijskega dviganja uteži in nogometa. Študiral je na Fakulteti za šport, smer trener nogometa, in 11 let deloval kot nogometni trener mlajših selekcij. Je eden izmed začetnikov funkcionalnega fitnesa v Sloveniji in soustanovitelj Zveze za funkcionalni fitnes Slovenije. Pri Fitnes zvezi Slovenije je v sodelovanju z Matejem Cankarjem predavatelj številnih seminarjev na temo Funkcionalne vaje z ročkami in Nekonvencionalne metode za razvoj vzdržljivosti. Prav tako se je udeležil številnih tekmovanj in tako leta 2021 na crossfit tekmovanju Varaždin throwdownu dosegel 13. mesto, na Balkan Throwdownu v ekipi dvojic skupaj s Tilnom Hvastijem dosegel prvo mesto in se na svetovno znanem mednarodnem tekmovanju v crossfitu Crossfit Open uvrstil med 10 % najboljših tekmovalcev v Evropi. Leta 2017 je bil državni prvak v olimpijskem dviganju uteži v kategoriji do 69 kg, leta 2021 pa je na državnem prvenstvu olimpijskega dviganja uteži dosegel drugo mesto v kategoriji do 73 kg.

Funkcionalnemu centru Fitzone se je pridružil leta 2018 kot trener vodenih vadb in osebni trener. Njegova želja je ljudem zagotoviti varen in učinkovit trening ter jih navaditi na zdrav stil življenja.

TEMATIKA PREDAVANJA

Delavnica dvigovanja in nošenja

Spregledane vaje, ki prestavljajo osnovne gibalne vzorce našega vsakdana. Prilagoditev telesa na pravilno dvigovanje in nošenje predstavlja pomemben del trenažnega procesa, tako pri športnikih kot tudi rekreativcih. Prav tako ni učinkovitega nošenja bremena brez močnega trupa – kako izvajati vaje za trup v pokončnem popožaju. Matej in Klemen vam bosta predstavila neskončen nabor zanimivih in predvsem koristnih vaj ter vam podala smernice, kako jih smiselno dodati k vašem treningu.