Barbara in Jan sta mož in žena ter partnerja v njunem  Pantarhei studiu v Trzinu.
Janovi začetki so bili osredotočeni izključno na osebno trenerstvo, kasneje pa je začel trenirati tudi skupine, in sicer od različnih funkcionalnih treningov, pa vse do vadb za seniorje in specifične populacije. V pilates ga je nekako »prisilila« Barbarina druga nosečnost, ko je bilo potrebno v studiu nadomestiti njeno odsotnost na urah pilatesa. Sam nad pilatesom prvotno ni bil navdušen, šele ko sta z Barbaro spoznala klasično, izvorno obliko pilatesa z Glorio Gasperi, ga je pilates navdušil.
Barbara je pilates navdušenka in učiteljica že 15 let. Učila pa je tudi veliko drugih skupinskih vadb (aerobika, Les Mills, seniorji, nosečnice, specifične populacije, spinning …). Ker jo je pilates najbolj pritegnil, se je kasneje odločila osredotočiti se izključno nanj, tako da se je na tem področju začela tudi dodatno izobraževati. Zadnjih pet let se izobražuje v klasični, izvorni obliki in dela samo še studijsko, torej individualno in semi-privat. Prav tako je že vrsto let predavateljica v okviru izobraževanj za pilates pri Fitnes zvezi Slovenije in trenutno tudi vodja modula za pilates. V slovenskem prostoru se skupaj z Janom trudi za prepoznavnost klasičnega pilatesa.

TEMATIKA PREDAVANJA

Veliko pilates inštruktorjev se sprašuje kako je pilates postal »ženska« vadba. Kako je to sploh mogoče, glede na to da je sam sistem vadbe izumil moški – boksar, cirkusant, ljubitelj gibanja otrok in živali? Kako je pilates postal samo sproščujoča vadba? Izvorna oblika pilatesa je namreč zahteven trening. S sistemskim pristopom (apparatusi) namreč pokrije vse segmente telesne pripravljenosti. Kar nas bo torej znotraj delavnice zanimalo je – kako narediti pilates privlačnejši za moške. Predstavljeni bodo pozabljeni »ocvirki«, s katerimi je Joseph Pilates popestril in otežil trening še tako telesno pripravljenim moškim posameznikom. Seveda pa bo vadba zelo zabavna tudi za ženske. Joseph Pilates namreč nikoli ni govoril niti o ženski niti o moški vadbi, temveč o tem, da se osredotočamo in sledimo telesu, ki je pred nami.