Njegovo poslanstvo in strast je učenje in ozaveščanje ljudi o tem kako delujejo naša telesa in kako izboljšati kvaliteto svojega gibanja. Že od majhnih nog je Žiga vedel, da bo učil in danes je njegova učilnica studio Gibanica (pilates, feldenkrais, nevrokinetika), kjer ljudem pomaga, da lahko svobodno in polno zaživijo v svojih telesih.

Dokler nisi povsem svoboden in brez bolečin v svojem telesu ne moreš živeti polnega življenja kot bi ga lahko.


 

Nevrokinetika - spremenite način gledanja na disfunkcionalne gibalne vzorce

Gre za aplikacijo nevroznanosti in funkcionalne anatomije, ki pomaga pri odkrivanju vzrokov za napačne gibalne vzorce v centru možganov zadolženem za gibalno kontrolo. S pomočjo NKT-ja lahko določimo katere mišice so facilitirane in katere inhibirane. S tem pa lahko predpišemo korektivne vaje, ki bodo tudi popravile gibalni vzorec. NKT pristop nam omogoča, da namesto lovljenja simptomov najdemo resnične vzroke za težave v gibanju.

Se vam stranke pritožujejo zaradi bolečin med vadbo? Ste na fitnesu začutili čudno špikanje v ramenu med izvajanjem bench pressa? Nimate moči pri določenih vajah in ne napredujete? Neprestano hotite na masaže, kjer vam nihče ne more sprostiti napetih mišic? Imate težave z gibljivostjo?

Na delavnici bomo pogledali znanstveno teorijo, ki se skriva za to tehniko in potem v praksi pogledali kako se praktično rešujejo zgoraj opisani gibalni problemi. Vsekakor se pripravite, da bo delavnica zanimiva, poučna in zabavna.


It is an application of neuroscience and functional anatomy, which helps in detecting the causes of wrong movement patterns in the center of the brain in charge of motion control. Using NKT, you can determine which muscles are facilitated and which are inhibited. By doing so, we can prescribe corrective exercises. The NKT allows us to find the real causes of mobility problems instead of catching symptoms. Are your clients complaining about pain during exercise? Did you feel a strange “whisper” in your shoulder while performing a bench press? Do not have power in certain exercises and do not make progress? Did you go to massage and no one can relax your tense muscles? Do you have mobility problems?

At the workshop we will look at the scientific theory behind this technique and then in practice we will see how to solved it. Be prepare that the workshop will be interesting, instructive and fun.