Matej se s telesno pripravo ukvarja že praktično vse življenje. Po aktivnem igranju nogometa v Sloveniji in Angliji, kjer je bil tudi član angleške študentske reprezentance, se je posvetil telesni pripravi športnikov, predvsem nogometašev in tekačev.

Pri treningu prepleta različne elemente funkcionalnega treninga, na način raznovrstne uporabe rekvizitov, kot so: kettlebelli, proste uteži, medicinke, vrvi, elastike … Matej se v Sloveniji in tujini redno udeležuje različnih izobraževanj in seminarjev, ki se ukvarjajo s področji telesne priprave in z različnimi pristopi funkcionalnega treninga (moč, vzdržljivost, specifična priprava športnikov …).

Verjame, da lahko vsak posameznik, ne glede na starost, spol in težo, s pravim pristopom do vadbe in motiviranostjo doseže svoje cilje, in z optimalno telesno pripravljenostjo prispeva k boljšemu počutju in pozitivni energiji.

Je zelo energičen trener in svoje stranke med vadbo rad spodbuja, da iz sebe potegnejo svoj maksimum.

Uporaba hevristike pri načrtovanju treningov